Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 3 2 1 0 7
2 AIF Barrikaden 4 2 0 2 6
3 Håkanstorps BK 1 1 0 0 3
4 Dalby GIF 3 0 2 1 2
5 Billeberga GIF 3 0 1 2 1

Match

Dalby GIF

1 - 2
Dalby IP - konstgräs
9 mars 2013
15:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Startelvan: Linus - Kalle, Alex, Gustav, Micke - Tarek, Danne - Henke H, Johan A, Christian - Johan M

Avbytare var Rasmus som kom in efter 1 min (se nedan!) som innermittfältare och med ett avbrott på 5 min för att "plåstra om" en skada spelade där resten av matchen och Rishad som kom in efter en halvtimme som offensiv högermittfältare och spelade där resten av matchen.

Dessvärre inleddes matchen med att Johan A och en Dalbyspelare efter bara 40 sekunder skallade ihop så illa (Dalbyspelaren rörde inte en fena på ett par minuter så man han bli väldigt orolig innan han kvicknade till) att båda fick åka ambulans för att sys. Dalbyspelaren lär ha vunnit stygnkampen med 6-2.

Matchen spelades i en mycket hård vind som gjorde det mycket svårt för lagen att få till ett ordnat spel. Allt blev väldigt chansartat och matchen kunde verkligen ha slutat hur som helst och vi hade väl marginalerna på vår sida. De målchanser som skapades var relativt få men desto vassare.

I den 33:e min slog Danne fri med målvakten in 1-0 efter fint pass av Johan M sedan Rasmus brutit ett Dalbyförsök till anfall. 1-1 kom i 39:e min på ett otroligt snyggt och hårt skott i krysset. Nu började det bli lite tätt mellan målchanserna och i den 41:a min kom matchens klart snyggaste anfall; efter några passningar inom laget på mitten hittade Rasmus med en perfekt passning Christian ute på vänsterkanten som i sin tur slog ett bra timat inlägg där Danne kom farande vid bortre stolpen men tyvärr fick nicken strax utanför densamma.

Spelet blev allmänt sett något bättre i andra halvlek. Dels hade väl spelarna lärt sig att bemästra vinden något bättre, dels blåste det nog en liten aning mindre.

I den 48:e min slog Christian på ett fint skott långt utifrån som gick över målvakten och ner klockrent i ribban. En av våra spelare kom helt fri på returen men fick inte in bollen. Bara minuten efter var det Dalbys tur att ha en bra chans att ta ledningen. En boll från deras högerkant rann längs med målet förbi alla inklusive Linus mot en kille som från 1-2 meters håll hade tomt mål men - antagligen p.g.a. enbenthet - lyckades missa.

I den 66:e min kunde Johan M åter ge oss ledningen sedan han utnyttjat ett grovt misstag i Dalbys försvar vilket friställde honom helt och avslutet var säkert. Bara 3 min senare var Dalby ytterst nära en kvittering - ja frågan är väl om de inte rätteligen borde fått tillgodogöra sig en sådan. Efter ett missförstånd var annars utmärkt spelande Linus nära att fumla in bollen och frågan är väl om den inte var över linjen men domaren vinkade avvärjande.

Den sista målchansen i matchen blev också Dalbys och den kom i den allra sista spelminuten när en skott från deras högerkant tog i bortre stolpens insida och gick sen jäms med mållinjen (en lite bit ut) innan Linus fick tag på den (ett baklängesmål i sista min för andra matchen i rad hade inte känts bra).

Så till sist lite statistik som ljuger en del så till vidare att Dalbyspelarna "sköt på allt" och många av skotten var 10-15 meter från att träffa målet. Merparten av skotten på mål utgjorde inte heller något hot. Men som sagt; vi hade marginalerna på vår sida och hade tur som vann.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 2-4, Skott på mål: 4-11 Skott utanför: 7-16
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Johan Meinking 1 1 1 0 0 0
Daniel Svensson 1 1 0 0 0 0
Alexander Eriksson 1 0 0 0 0 0
Christian Thuresson 1 0 0 0 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Henrik Håkansson 1 0 0 0 0 0
Johan Ahlstedt 1 0 0 0 0 0
Kalle Holgersson 1 0 0 0 0 0
Mikael Nilsson 1 0 0 0 0 0
Rasmus Knutsson 1 0 0 0 0 0
Rishad Asekzai 1 0 0 0 0 0
Tarek Hassanin 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Linus Fast 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng